Renovatie en herbestemming Stapelhuis Entrepot: werken in nieuwe fase

Haven Oostende bouwt aan de toekomst!

Met deze slogan kondigde Haven Oostende de officiële start aan van de renovatie van het Stapelhuis Entrepot. Het gebouw, gelegen aan de Oostkaai van het Vlotdok, werd in 1908 opgetrokken in monumentale neoclassicistische stijl. Nadat de bouwvergunning werd goedgekeurd voor de renovatie en herbestemming van het historische gebouw, startte Artes Group in november 2021 met de werken op het terrein.

Deze werken zijn ondertussen aangekomen in een nieuwe fase. Momenteel is de binnenkant van het gebouw volledig afgebroken en staan enkel de vier buitenmuren nog recht. De vier gevels worden volledig gerestaureerd en binnen wordt alles volledig vernieuwd.

Stapelhuis Entrepot wordt in de loop van 2023 de thuisbasis van nieuwe bedrijven die zullen meebouwen aan de toekomst van Haven Oostende. De bedrijfsruimtes worden casco afgewerkt zodat de bedrijven die er zich vestigen hun eigen indeling kunnen bepalen.

De bovenste verdieping wordt wel volledig ingericht met onder andere een seminarieruimte. Het uitzicht op de havengeul wordt fenomenaal.

Het is een uniek project waarin toekomst, heden en verleden samensmelten tot één geheel. In nauw overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed ontwikkelde het havenbestuur samen met toparchitecten LMS Vermeersch een doordacht plan. Het gebouw krijgt een economische bestemming en behoudt de link met de maritieme bedrijvigheid.

“De renovatie van het Stapelhuis Entrepot zal ons in staat stellen nieuwe bedrijven aan te trekken en werkgelegenheid in Oostende te houden.”

“Haven Oostende investeert in haar patrimonium en ook in haar infrastructuur. In totaal werd voor dit kalenderjaar 10,5 miljoen euro aan investeringen goedgekeurd.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op  continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe EconomieBulk & Project CargoCruises & Roll-on-roll-offCirculaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share