Circulaire Industrie in Vlaanderen

De circulaire industrie is een vaste waarde in Vlaanderen

Er is in Vlaanderen een hechte bedrijvencluster aanwezig in Haven Oostende die actief is in de circulaire economie en industrie. Naast de vaste waarden zoals TopAsfalt en AIM Recycling zijn er ook de nieuwkomers Renasci en West-Recycle. Als in de toekomst deze twee laatste volledig operationeel zijn, werken daar respectievelijk 95 en 14 mensen. Deze haven in Vlaanderen probeert door circulaire industrie en economie de druk op het milieu te doen verminderen, wat iedereen ten goede komt.

Beter toekomstperspectief

De circulaire industrie in Vlaanderen zorgt namelijk ook voor een beter toekomstperspectief. De volgende generatie wordt namelijk niet belast met de gevolgen van onze productie. De circulaire industrie in Vlaanderen zorgt trouwens ook voor een positieve impact op de bedrijfscijfers van veel bedrijven in de haven aangezien kosten voor inkoop en afval lager zijn.

“De clusterwerking van Haven Oostende brengt bedrijven samen op één zone in het havengebied. Die bedrijven staan open voor samenwerking rond één bepaald thema. De bedrijven die we aantrekken delen hun kennis, versterken elkaars vraag en aanbod en trekken nieuwe spelers aan. Zo wordt de kennis hier verankerd en brengt dit een positieve impact op de werkgelegenheid met zich mee. Haven Oostende speelt hierin een faciliterende rol door bijvoorbeeld een interactief forum te organiseren over Circulaire Economie.”

Draag mee bij aan de circulaire industrie en economie

Wil jij mee bijdragen aan de circulaire economie in Vlaanderen? Dan doe je er goed aan om een samenwerking met Haven Oostende aan te gaan. Voor meer informatie over de circulaire industrie stuur je het best een e-mail naar info@portofoostende.be. Tevens kun je ook steeds het contactformulier invullen. Onze medewerkers staan je graag te woord, ook als je bijvoorbeeld vragen hebt over bulkgoederen.

waterway connection
Port Oostende circulaire industrie, Renasci Port Oostende Plassendal 1, channel Brugge - Gent