Lift-on lift-off, Bulk & Projectcargo

Port Oostende bulk sand Ruyter

Bulk cargo in Vlaanderen

Zand en grint zijn de bulkgoederen die het vaakst Haven Oostende binnenkomen. Deze grondstoffen worden verwerkt door betonbedrijven en de bouwsector. Daarnaast komen ook nog hout en andere goederen regelmatig binnen.

Port Oostende project cargo offshore high voltage station

Projectcargo

Alles wat groot en zwaar is, kan Haven Oostende binnenkomen. Er zijn verschillende terminals beschikbaar voor projectcargo projecten. De REBO zwaarlast terminal heeft een draagvermogen van 20 t/m².

OSSCO

Lift-on lift-off

De REBO zwaarlast terminal in Haven Oostende is geschikt voor lift-on lift-off. Lift-on lift-off is het laden en lossen van de lading van een schip, dit met behulp van een mobiele havenkraan.

Vaste waarde voor Oostende

Het zand en grind dat Haven Oostende binnenkomt is hoofdzakelijk voorzien voor de bouwsector in de regio. Haven Oostende focust niet op tonnages, maar op toegevoegde waarde. Andere bulkgoederen die onze haven aandoen zijn: ertsen, grind, chemicaliën, landbouwproducten en kleiproducten.

De laatste jaren zijn de stukgoederen (projectcargo) vooral onderdelen voor de windparken op zee: torenelementen, wieken, gondels en hoogspanningsstations die op de REBO zwaarlastterminal behandeld werden. 

Binnen de cargopijler wordt nu ook de focus gelegd op lift-on lift-off. Haven Oostende speelt hiermee in op de gewijzigde marktomstandigheden en -opportuniteiten die passen binnen haar missie en visie.

 

Port Oostende, bulk, sand, Ruyter Port Oostende, bulk, sand, Ruyter Port Oostende, bulk, sand, Ruyter Port Oostende, bulk, sand, Ruyter Port Oostende, bulk, sand, Ruyter Port Oostende, bulk, sand, Ruyter Port Oostende project cargo offshore high voltage station OSSCO