Meiboomviering voor hoogste punt Stapelhuis Entrepotgebouw

Het Stapelhuis Entrepotgebouw bereikte haar hoogste punt en dat werd gevierd! Op 15 maart vierden Haven Oostende en Artes Group de meiboom op het Stapelhuis Entrepotgebouw.

Het planten van een meiboom is een eeuwenoude traditie in de bouwsector. De meiboom staat symbool voor voorspoed en vruchtbaarheid van het toekomstige gebouw; dat het gebouw zo sterk mag zijn als een boom. In de bouwsector wordt zo het einde van de ruwbouw gevierd bij het bereiken van het hoogste punt.

Stapelhuis Entrepot wordt in de loop van 2023 de thuisbasis van nieuwe bedrijven die zullen meebouwen aan de toekomst van Haven Oostende. De oplevering is voorzien voor oktober. De bedrijfsruimtes worden casco afgewerkt in een hedendaagse stijl zodat de bedrijven die er zich vestigen hun eigen indeling kunnen bepalen. Er zijn nog kantoorruimtes beschikbaar.

Offices with a view

De bovenste verdieping wordt wel volledig ingericht met onder andere een seminarieruimte met een fenomenaal uitzicht op de havengeul.

De renovatie van het Stapelhuis Entrepotgebouw startte in november 2021. Haven Oostende dankt en feliciteert Artes Group uitdrukkelijk omwille van het feit dat deze complexe bouwwerken al meer dan één jaar vrij van ongevallen zijn.

“De renovatie van het Stapelhuis Entrepot zal ons in staat stellen nieuwe bedrijven aan te trekken, wat een nieuwe boost zal geven aan de werkgelegenheid in de Oostendse regio. De unieke ruimtes, gelegen langs het water zijn uiterst geschikt voor bedrijven met watergebonden activiteiten. Dit bewijst dat de zorg voor het patrimonium hand in hand kan gaan met de toekomstvisie van Haven Oostende.”

“Veiligheid, Gezondheid & Milieu is de eerste prioriteit van Haven Oostende. We zijn dan ook enorm verheugd dat de renovatie van het Entrepotgebouw al 16 maanden vrij van ongevallen is. Dit is het resultaat van het continu streven naar het bewaren van de fysieke integriteit van elke medewerker.”

“Het is een uniek project waarin toekomst, heden en verleden samensmelten tot één geheel. Deze architecturale parel wordt een echte landmark in onze Stad aan Zee. De haven is ons historisch hart, maar ook onze toekomst.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op  continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share