Belwind - Haliade150

Periode:

Dankzij de rotor met een diameter van 150 meter (met wieken die zich 73,50 m uitstrekken) heeft de turbine een rendement dat 15% beter is dan dat van de bestaande offshore turbines, waardoor hij het equivalent van ongeveer 5.000 huishoudens van stroom kan voorzien.

   

Beschijving van het project

De eerste activiteit van het Alstom-project is de bouw van de 'Haliade' van de Rebo-site in de haven van Oostende. De 'Haliade' is een direct drive windturbine van 6 MW die in het windmolenpark Belwind II zal worden geïnstalleerd in het kader van een demonstratieproject voor de offshore certificering ervan.

   

Details van het project

2013. De eerste delen van de Halliade (de palen voor de zeebodem) kwamen in december 2013 aan op de Rebo-site van Oostende. In januari werden de wieken met een lengte van 73,5 meter op de kade gedropt. De torenonderdelen en de enorme turbine van 6MW kwamen in maart aan. In juni werden de wieken aan de rotor gemonteerd. Installatievaartuig Bold Tern kwam op 7 oktober de Haliade 150 - 6MW ophalen. Begin november was de Haliade volledig geïnstalleerd.

  • aankomst en opslag van de torenelementen 
  • aankomst en opslag van de wieken
  • aankomst en opslag van de gondel 
  • montage van de wieken aan de gondel 
  • geladen op installatieschip Bold Tern
     

 

   
Belwind - Haliade150 Belwind - Haliade150 Belwind - Haliade150 Belwind - Haliade150 Belwind - Haliade150 Belwind - Haliade150 Belwind - Haliade150