Tweede editie van de Port Oostende Charity Run op zaterdag 4 mei 2024 met volledig vernieuwde route was een groot succes

De tweede editie van de Port Oostende Charity Run, georganiseerd door Haven Oostende, op zaterdag 4 mei 2024 was een ongelofelijk succes. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat integraal naar de non-profitorganisatie 4Brain vzw. Individueel of in teams van maximaal 3 personen (estafette) werd een afstand van 4, 8 of 12 km gelopen doorheen het Oostendse havengebied. Het was ook mogelijk om 4 km te wandelen

4Brain vzw is een non-profitorganisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden, te sensibiliseren over hersenaandoeningen en de levenskwaliteit van patiënten met een hersenaandoening te verbeteren.

De vernieuwde route door het Oostendse havengebied bood de deelnemers een unieke inkijk in de verschillende aspecten die de haven te bieden heeft. Dit jaar liep men over de REBO-zwaarlastterminal, maakten de deelnemers kennis met de verschillende bedrijven en zag men de schepen van dichtbij aanmeren. Start en aankomst vonden plaats bij MultiTech nv, dochteronderneming van Haven Oostende, in de Esplanadestraat.

Langs de route werden de deelnemers verrast door tal van randanimaties, van de opzwepende ritmes van de Araumi Daiko-drums tot dans, en leerden ze Haven Oostende beter kennen via informatieve weetjesborden.

Binnen iedere categorie konden de eerste drie lopers rekenen op leuke prijzen, gaande van waardebonnen van Deweertsport tot geschenken van de lokale vishandelaars.

Aandacht voor veiligheid, gezondheid & milieu is ingebed in het DNA van Haven Oostende. Met initiatieven zoals de Port Oostende Charity Run wil ze hiermee de bewoners in en rond Oostende en bedrijven in het Oostendse havengebied motiveren om extra aandacht te hebben voor hun gezondheid.

Aftermovie

“Aandacht voor veiligheid, gezondheid & milieu is elke dag onze prioriteit. We zijn een veilige, volle & vernieuwende haven en zijn daarom zeer verheugd om te zien hoe iedereen samenkomt om sport, plezier en het ondersteunen van een goed doel te verenigen. De diverse initiatieven ten voordele van 4Brain vzw komen ook de brede bevolking ten goede.”

“De tweede editie van de Port Oostende Charity Run was een groot succes. Het is veel meer dan een loopwedstrijd; het is een unieke manier om ons steentje bij te dragen aan het goede doel en de geschikte gelegenheid om Haven Oostende als motor van tewerkstelling nog beter kenbaar te maken bij de mensen.”

Share