Succesvolle heroriëntatie van REBO zwaarlastterminal herbevestigd

Op donderdag 27 april werd op de zwaarlastterminal REBO in Haven Oostende een samenbouw van een kraan van VIGAN, één van de grootste losinstallaties, geladen op het Nederlandse generalcargoschip ‘Eendracht’ met bestemming Kopenhagen, Denemarken. Het logistieke gebeurde door Manora Logistics. VIGAN produceert een compleet assortiment pneumatische en mechanische transportsystemen voor producten in bulk. Op de REBO-terminal in Haven Oostende bouwden ze een ontlader die gebruikt zal worden om wood pellets op te zuigen. Het totale gewicht van de constructie is 155 ton. Het is de eerste keer dat het Waalse bedrijf van de mogelijkheid gebruik maakt om een grote machine in België op te bouwen en in zijn geheel naar zijn eindbestemming te versturen op een boot.

MultiTech nv, dochteronderneming van Haven Oostende die gespecialiseerd is in technisch maatwerk, zoals metaalconstructies, laswerk, spuitwerk en gritstralen, stelde gedurende 1,5 maand 5 techniekers ter beschikking voor de assemblage.

De zwaarlastterminal REBO in Haven Oostende is uiterst geschikt voor alles wat groot en zwaar is. Tot 2019 was Haven Oostende met 15% minderheidsaandeelhouder van REBO (Renewable Energy Base Oostende). Haven Oostende heeft ervoor geopteerd om de strategie van offshore windterminal te herpositioneren naar een polyvalente zwaarlastterminal op eigen kracht uit te voeren en heeft ernaar gestreefd volle eigenaar te worden, wat in 2019 ook gebeurd is.

Sindsdien wordt REBO nv in de markt gezet voor het bouwen van windturbineparken, en ook voor het onderhouden en reviseren van onderdelen van offshore windturbines, voor het ontmantelen van windturbines, voor aanvoer via zee van onshore windturbines, voor het behandelen van zware stukgoederen, in het kader van mobilisatie en demobilisatie van schepen tussen twee opdrachten, voor de opbouw van grote en zware constructies en voor Lift-on Lift-off.

Het succes van deze reconversie wordt met dit nieuws nogmaals aangetoond.

Delen