Nectar Group investeert in mobiele havenkraan in Haven Oostende

Nieuwe stap in uitbouw Haven Oostende

In april kondigden Haven Oostende en Nectar Group een samenwerkingsovereenkomst aan. Nectar is een toonaangevende goederenbehandelaar uit het Verenigd Koninkrijk en expert in vrachtafhandeling, met activiteiten op vele locaties in Afrika en Azië. Nectar heeft ondertussen een terrein ingenomen in de voorhaven en geïnvesteerd in een mobiele havenkraan met een liftcapaciteit tot 125 ton om schepen op een efficiënte manier te laden en te lossen. Deze kraan is vandaag aangekomen in Haven Oostende en zal meteen operationeel zijn.

Vandaag ontving stukgoedbehandelaar Nectar Group de Gottwald 5506 met een massa van 400 ton in Haven Oostende. De kraan heeft een capaciteit van 125 ton op 18 meter en 100 ton op 24 meter en is de geschikte tool voor heavy lifts. Daarnaast is de kraan uitgerust met een aantal functies die de productiviteit en eco-efficiëntie verbeteren voor een economische en duurzame afhandeling.

In Oostende richt Nectar Group zich met deze kraan op stukgoed en LOLO- (lift-on/lift-off) activiteiten.

Het aanbod van goederenbehandelaars in de haven van Oostende is met de komst van deze onafhankelijke wereldspeler verrijkt. Dit is een belangrijke stap in het aantrekken van nieuwe bijkomende trafieken en het bijdragen aan de ontwikkeling van bulk- en stukgoederen met de Britse havens.

“Nectar Group zal zich nu focussen op de behandeling van stukgoed, maar het is de bedoeling om op termijn de kraan aan te passen zodat in Haven Oostende ook containers kunnen behandeld worden. We bouwen zo verder aan de toekomst van Haven Oostende om haar continuïteit te waarborgen. Deze kraan zal ook ingezet worden voor laad-los operaties binnen de windenergiesector en draagt dus eveneens bij tot de verdere versterking van de positie van Haven Oostende in dit belangrijke segment.”

"We zijn ontzettend verheugd met deze investering van Nectar Group. Haven Oostende zet zich ten volle in om bijkomende trafieken te realiseren. Deze mobiele havenkraan zal absoluut een meerwaarde bieden voor de behandeling van goederen in Haven Oostende en dat kunnen wij vanuit het havenbestuur alleen maar waarderen.”

“Deze havenkraan zal mee de skyline van Haven Oostende bepalen. Het industriële karakter van de haven wordt hiermee beklemtoond. We zijn voorstander van bijkomende maritieme trafieken, die onze haven versterken en de werkgelegenheid vergoten. De komst van Nectar en de bijhorende investeringen zijn daarvoor erg welkom.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op continuïteit, duurzame maritieme groeimarkten en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Nectar Group

Nectar Group exploiteert en beheert een aantal bulk- en breakbulkterminals over de hele wereld en biedt een reeks oplossingen met toegevoegde waarde voor het verwerken van bulkladingen, met wereldwijd meer dan 350 mensen in dienst. Sinds de oprichting in 1972 is Nectar Group actief op 165 verschillende locaties in 75 landen

Share