MultiTech behaalt EN1090 certificaat

Technisch maatwerk

MultiTech nv, de volle dochteronderneming van Haven Oostende die gespecialiseerd is in technisch maatwerk, behaalde het erg prestigieuze lascertificaat EN1090 executieklasse 2.

MultiTech is een one-stop-shop voor offshore gerelateerde activiteiten in Haven Oostende. Ze is gespecialiseerd in technisch maatwerk, zoals metaalconstructies, laswerk, lak- en spuitwerk. Daarnaast staat MultiTech de bedrijven op en rond Haven Oostende technisch bij op vlak van veiligheid, containers, transport, kranen, …

Het EN1090 certificaat is een norm bedoeld voor producenten van onderdelen van staal voor dragende constructies. Wanneer een bedrijf EN1090 gecertificeerd is, mag het een CE-keurmerk afgeven voor zijn producten. De CE-markering houdt in dat de staalconstructie voldoet aan de eisen die hieraan gesteld worden.

Het is dus een kwaliteitsverbintenis ten aanzien van het afgewerkte product.

MultiTech kreeg steeds meer aanvragen om dit type constructies te fabriceren. Ze was al langer actief in de offshore industrie, de scheepvaart en de lokale industrie en dit zorgt er nu voor dat er verder voldaan wordt aan de noden van de bouwindustrie.

“MultiTech was al een specialist op het vlak van industriële schilderwerken en andere coatingtechnieken. Dit certificaat geeft ons nu de middelen om verder de tak van constructiewerken kwalitatief te ontwikkelen. Het certificaat zorgt er ook voor dat de verschillende competenties van het bedrijf mooi in lijn liggen. Constructie en de eindafwerking samen zorgen voor de allerbeste afwerking.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op  continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share