Interactief Forum Circulaire Economie

Haven Oostende organiseert eerste forum over Circulaire Economie

Donderdag 7 november brachten Haven Oostende en Economisch Huis Oostende meer dan 40 ondernemers en onderzoekers samen op het eerste forum over Circulaire Economie. Een inspirerende middag waarin de eerste stappen voor samenwerking zijn gezet. 

In de achterhaven van Oostende ontstaat er langzaam maar zeker een cluster van bedrijven actief in de Circulaire Economie. Naast het terrein van West Recycle bevindt zich het Canadese bedrijf AIM Recycling Europe dat zich richt op de verwerking van non-ferro materialen. Renasci, een andere buur, is in volle opbouw en zal afval verwerken door het volledig om te zetten in energie en grondstoffen zonder restafval. Aan de overkant van het kanaal is er de biostoom installatie van Bionerga, de biofuel installatie van de Leo-groep en Top-Mix & TopAsfalt van de groep Verhelst. Niet te vergeten is er ook AeroCircular dat zich op de luchthaven van Oostende heeft gevestigd en vliegtuigonderdelen zal ontmantelen. En dan is er nog Dockland dat inzet op industriële co-siting als instrument voor circulaire initiatieven. 

Vervolgtraject

Haven Oostende en Economisch Huis Oostende zullen de betrokken partners ten gepaste tijde informeren over gelijkaardige initiatieven. Alle suggesties zijn welkom op laure.martroye@portofoostende.be

Share