Haven Oostende ontwerpt Breinkalender voor het goede doel

Jaarkalender 2023 ten voordele van 4Brain

De zorg voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu is ingebed in het DNA van Haven Oostende. Eerder huldigde ze de Veiligheidsmuur in met 24 Safe Henk cartoons, getekend door Herr Seele, die de veiligheidsgedachte promoten en ondersteunen. Dit jaar creëerde Herr Seele 12 schilderijen met ‘het brein’ als centraal thema in opdracht van Haven Oostende. De afdrukken van de schilderijen werden omgevormd tot een unieke jaarkalender voor 2023 ten voordele van de non-profitorganisatie 4Brain. De Safe Henk-mascotte die garant staat voor een veilige haven, richt nu ook zijn aandacht op het behoud van gezonde hersenen.

De non-profitorganisatie 4Brain heeft als doel het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden, te sensibiliseren over hersenaandoeningen en de levenskwaliteit van patiënten met een hersenaandoening te verbeteren.

Ondanks het feit dat er meer dan een derde van de bevolking ooit zal lijden aan een hersenaandoening, gaat er maar 10% van de budgetten voor wetenschappelijk onderzoek naar hersenonderzoek. Dit zorgt voor een grote kloof die alleen maar gedicht kan worden door private initiatieven zoals 4Brain.

Haven Oostende zal in 2023 diverse initiatieven nemen om dit mooie project te steunen, zo zal er naast de kalender ook de Port Oostende Charity Run georganiseerd worden op zaterdag 6 mei en in oktober volgt er nog een Port Oostende Charity Night.

Breinkalender Haven Oostende ten voordele van 4Brain
Breinkalender Haven Oostende ten voordele van 4Brain

“Aandacht voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu is elke dag onze prioriteit. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die Haven Oostende opneemt, reikt verder. We zijn zeer verheugd om ons steentje bij te dragen en initiatieven op te zetten ten voordele van 4Brain die ook de brede bevolking ten goede komen.”

“We danken opnieuw Herr Seele voor de samenwerking. De Safe Henk mascotte die garant staat voor een veilige haven, richt nu ook zijn aandacht op het behoud van een gezond brein ten voordele van de non-profitorganisatie 4Brain. Op die manier zet Haven Oostende het beleid kracht bij; niet alleen naar de eigen medewerkers, maar ook vanuit onze maatschappelijke rol als Veilige, Volle en Vernieuwde haven.”

“Eén op drie krijgt ooit een hersenaandoening. Tumoren, dementie, depressie, Parkinson, ALS, migraine om er maar enkele te noemen. Amper 10% van het medisch wetenschappelijk budget gaat naar deze discipline. Onderzoek is écht nodig. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op iemands leven. Naast onderzoek naar nieuwe technieken is het van groot belang om dit bespreekbaar te maken. Mensen een nieuw leven geven, daar doet 4Brain het voor.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op  continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Delen