Haven Oostende ondersteunt woonproject van VTI Oostende

Op vrijdag 1 september zijn op de REBO-terminal in Haven Oostende 3 zeecontainers aangekomen voor het VTI Oostende, die men zal ombouwen tot mobiele woonunits. Haven Oostende ondersteunt dit woonproject van het VTI Oostende door de maritieme logistiek voor haar rekening te nemen.

Twee gedreven leerkrachten van het VTI Oostende, Nick Vandeput en Annemie Tyvaert, zagen de nood bij hun eigen leerlingen aan tijdelijke crisiswoningen. Daarom sloegen ze de handen in elkaar om een project op te starten om woningen te maken uit volwaardige zeecontainers. Deze dienen als tijdelijke opvang waarbij ondertussen intensief gezocht wordt naar een oplossing op maat voor de leerlingen.

Het is een vak- en school overschrijdend project waarbij leerlingen uit het VTI Oostende uit verschillende opleidingen meebouwen aan de wooncontainers. Een project door én voor jongeren met een problematische thuissituatie of dakloosheid.

De volledige logistieke benadering met betrekking tot de containers wordt door Haven Oostende verzorgd. De containers zijn vertrokken vanuit een leeg depot naar een watergebonden depot in Antwerpen. Daar werden ze geladen op de wekelijkse feederlijn die Oostende aandoet. Dit kwam mede tot stand door de gewaardeerde steun van ‘Van Moer Logistics’. Vervolgens werden de containers gelost op de REBO zwaarlastterminal van Haven Oostende, en tot slot zal de behandeling en het transport naar het VTI Oostende verzorgd worden door het dochterbedrijf van Haven Oostende, de stuwadoor OSSCO.

Ondersteuning bieden aan het woonproject van het VTI Oostende past perfect binnen de visie, missie en strategie van Haven Oostende en haar dochterondernemingen (MultiTech nv, REBO nv en OSSCO nv) die elk hun steentje bijdragen aan dit project. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die Haven Oostende opneemt, reikt ver.

“De zorg voor kinderen en jeugd ligt me nauw aan het hart. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we als Haven Oostende dergelijke projecten in Oostende kunnen ondersteunen vanuit onze maatschappelijk rol.”

“Haven Oostende ondersteunt diverse initiatieven die de toekomst van de jeugd beter maken. We doen dit vanuit sociaal engagement. Bovendien zijn de kinderen van nu onze medewerkers en ambassadeurs voor de toekomst.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op  continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Lift-on Lift-off & Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share