Haven Oostende en Vrije Universiteit Brussel lanceren samen nieuwe Masterclass

VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy

De dynamische wereld van vandaag vereist leiders die op de hoogte zijn van de laatste trends, en tegelijkertijd ook in staat zijn om vooruit te denken en duurzame strategieën te implementeren. Om aan deze behoefte te voldoen, introduceren Haven Oostende en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de "VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy". Deze innovatieve opleiding werd op woensdag 12 juni officieel gepresenteerd en is specifiek ontworpen voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen en hun organisaties op een duurzame wijze toekomstbestendig willen maken.

De masterclass biedt de deelnemers geavanceerde inzichten in strategisch management en leiderschap, afgestemd op de hedendaagse uitdagingen en toekomstige verwachtingen. Door middel van interactieve sessies, case studies, praktische skill labs en inspirerende gastlezingen zullen deelnemers bruikbare ervaring opdoen en leren strategische beslissingen te nemen die de veerkracht en groei van hun organisatie bevorderen. De masterclass series zal maandelijks plaatsvinden in het iconische Stapelhuis Entrepot vanaf september 2024.

Naast diepgaande kennis en praktische tools, fungeert de masterclass ook als een waardevolle spiegel. De deelnemers krijgen de gelegenheid om de eigen leiderschapsstijl kritisch te evalueren en te verfijnen. Het programma biedt een verfrissende herbronning door deelnemers uit hun comfortzone te halen en hen met een frisse, nieuwe kijk op hun huidige strategie en aanpak terug te laten keren naar hun eigen organisatie.

De eerste editie van de VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy is exclusief op uitnodiging en beperkt in het aantal deelnemers. De doelgroep bestaat uit toplevel bedrijfsleiders uit diverse sectoren en prominente stakeholders in het maatschappelijk bestel, die geı̈nteresseerd zijn in het opfrissen en versterken van hun leiderschapsvaardigheden en strategisch denken.

“Sinds 2019 heeft het havenbestuur zich ingezet om te ijveren voor meer opleidingen in Oostende. Na eerdere successen met het von Karman Institute, seminaries in samenwerking met KU Leuven en de terugkeer van de Hogere Zeevaartschool naar Oostende, is deze masterclass series met de Vrije Universiteit Brussel een nieuw hoogtepunt in het aanbod van opleidingen en kennisinstellingen in de haven van Oostende.”

“De samenwerking met VUB om deze masterclass te organiseren, weerspiegelt onze toewijding aan het bevorderen van duurzaam leiderschap en de aandacht voor strategische keuzes. Het verheugt ons een platform aan te bieden waar leiders kunnen groeien en zich kunnen aanpassen aan de snel veranderende wereld. Het is een unieke kans voor professionals om hun vaardigheden aan te scherpen en innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen van morgen. Het past ook in de filosofie en noodzaak van levenslang leren.”

"Onze wereld en onze samenleving zijn in transitie en dat vraagt om ondernemers en leiders die de omvang van die ingrijpende veranderingen en verschuivingen ten volle begrijpen en er duurzaam kunnen op inspelen. Als VUB-rector ben ik dan ook verheugd dat we onze kennis, onze waarden en onze professoren kunnen inzetten voor een nog sterker Vlaams ondernemerschap en leiderschap dat levenslang leren omarmt. Samen met Haven Oostende zullen we in het Stapelhuis Entrepot ongetwijfeld een inspirerend verhaal kunnen schrijven, waarbij AI, ESG, fiscaliteit, investeringen in Vlaanderen en andere urgente thema’s centraal staan.”

Share