Haven Oostende en Economisch Huis Oostende slaan de handen in elkaar voor eerste editie van Interactief Forum Drones Oostende

Interactief Forum Drones Oostende

Op donderdag 23 mei slaan Haven Oostende en Economisch Huis Oostende de handen in elkaar om de eerste editie van het ‘Interactief Forum Drones Oostende’ te organiseren. Dit baanbrekend evenement zal plaatsvinden bij Exail Robotics Belgium. De focus zal liggen op varende en onderwaterdrones. Verschillende bedrijven die actief zijn in de dronesector in Oostende of met het idee om zich te vestigen in Oostende worden uitgenodigd om het begin te vormen van een nieuw netwerk, nieuwe contacten en samenwerkingen.

In 2019 richtten Haven Oostende en Economisch Huis Oostende, samen met REBO, Internationale Luchthaven Oostende – Brugge, Hogeschool Vives en VLOC Ostend DroneHub Oostende vzw op om alle droneontwikkelingen in Oostende te ondersteunen. Ostend Dronehub Oostende streeft ernaar Oostende te positioneren als een hub voor de ontwikkeling van drones voor industrieel en wetenschappelijk gebruik, met een focus op regionale impact. Ze beoogt ook de oprichting van een netwerk rond droneactiviteiten in Oostende om clusterwerking te bevorderen. In dat kader werd nu ook samengewerkt voor het ‘Interactief Forum Drones Oostende’.

Met de voortdurende evolutie van technologieën die de maritieme sector transformeren, is het forum een cruciale stap in het bevorderen van innovatie en samenwerking. Door de opkomst van drones in de scheepvaart en onderwaterexploratie wordt een nieuw tijdperk van efficiëntie en veiligheid ingeluid.

Het ‘Interactief Forum Drones Oostende’ zal een platform bieden voor professionals, academici en industrieleiders om ideeën uit te wisselen, uitdagingen te bespreken en samenwerkingen te verkennen. Door middel van interactieve sessies, presentaties en een unieke rondleiding bij Exail Robotics Belgium zullen deelnemers een dieper inzicht krijgen in de mogelijkheden en toepassingen van drones in de maritieme omgeving. 

Exail Robotics Belgium staat bekend om zijn expertise op het gebied van drones en robotica. De locatie biedt een inspirerende omgeving voor deelnemers om de nieuwste technologische ontwikkelingen te ervaren en te verkennen. 

“De internationale activiteiten in de haven van Oostende moeten onze positie in de top van Europa op het vlak van innovatief drone onderzoek en dronetoepassingen verder verankeren.”

“Dit forum is een cruciale stap voorwaarts in het benadrukken van de rol die drones spelen in de toekomst van de maritieme sector. Door samen te komen en kennis te delen, kunnen we de weg openen voor innovatie en groei in onze snel evoluerende industrie.”

“Deze eerste editie van het Interactief Forum Drones Oostende is van groot belang voor de samenwerking tussen ondernemers, de industriële sector en academische instellingen binnen onze regio. Met dit forum als basis, kunnen we Oostende verder ontwikkelen als een toonaangevend centrum voor drone-innovatie, wat cruciaal is voor het stimuleren van lokale en regionale groei.”

Share