Haven Oostende bezorgt kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem onvergetelijke namiddag

Sportieve namiddag voor kinderen Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem

In het kader van 25 jaar Haven Oostende organiseerde Haven Oostende op woensdag 8 juni een sportieve, maar vooral onvergetelijke namiddag voor de kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem. Drie organisaties uit Oostende die zich inzetten voor jeugdzorg. Samen met wereldkampioen jetski Quinten Bossche en wereldkampioen zeilen laser radial Emma Plasschaert konden de kinderen op een unieke manier kennismaken met deze sportdisciplines. Een speciaal moment dat ze niet snel zullen vergeten. Het evenement vond plaats in Surfclub Inside die het initiatief ook ten volle ondersteunde.

Het maatschappelijk kader waarin Haven Oostende beweegt, heeft ook een sportief kantje. Er is een samenwerking met twee sportambassadeurs die de boodschap van Haven Oostende over het belang van Veiligheid, Gezondheid en Milieu uitdragen: Quinten Bossche en Emma Plasschaert. Haven Oostende grijpt dit jubileumjaar aan om zich nog beter bekend te maken bij de verschillende groepen in Oostende en daarbuiten.

Samen met deze topsporters sloeg Haven Oostende de handen in elkaar om de kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem – begeleidingscentra in Oostende waar jongeren worden opgevangen omwille van een moeilijke thuissituatie – een sportieve, maar vooral unieke en onvergetelijke namiddag te bezorgen.

De namiddag startte met een lunch voor de kinderen en hun begeleiders in Surfclub Inside. Vervolgens werden de kinderen opgedeeld in twee groepen waarbij de eerste groep zeilles kreeg van Emma en de tweede groep kennismaakte met jetskiën met Quinten. Na anderhalf uur werden de groepen gewisseld.

Emma Plasschaert gaf eerst zeilles naast het water. Nadien konden de kinderen zich uitleven met catsys (kleine catamarans) op het water waarbij Emma begeleidde met een motorboot.

Quinten Bossche nam samen met 3 monitoren telkens 2 kinderen op een rustige en veilige manier mee op de jetski. Op het einde van de sessie voerde Quinten nog een kleine demonstratie op waarmee hij liet zien dat hij de wereldtitel waardig is.

Het plezier en de unieke belevenis voor de kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem stonden deze hele dag centraal en waren een succes.

Haven Oostende - Ibis

“Als stadsbestuur dragen we de zorg voor onze kinderen en jongeren hoog in het vaandel. Iedereen moet kansen krijgen in onze stad, ook wie met een moeilijke thuissituatie kampt. We zijn allemaal Oostendenaar. Dat zetten we met dergelijk initiatief om in de praktijk.”

“De zorg voor kinderen en jeugd ligt mij nauw aan het hart. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we als Haven Oostende dergelijke organisaties in Oostende kunnen ondersteunen vanuit onze maatschappelijke rol en deze kinderen een onvergetelijke dag kunnen bieden.”

"We grijpen dit jubileumjaar aan om ons nog beter kenbaar te maken, ook bij de jeugd. De kinderen van nu zijn onze ambassadeurs voor de toekomst. Op deze manier laten we de kinderen op een unieke manier kennismaken met Haven Oostende.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op continuïteit, duurzame maritieme groeimarkten en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share