Haven Oostende bezorgt kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem onvergetelijke sportavond

Haven Oostende organiseerde op woensdag 15 november een sportief, maar vooral onvergetelijk evenement bij basketbalclub Filou Oostende voor de kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem. Drie organisaties uit Oostende die zich inzetten voor jeugdzorg. De kinderen maakten op een unieke manier kennis met basketbal door voorafgaand aan de Champions League match tegen Oldenburg, zelf de kneepjes van het vak te leren. Aansluitend konden ze genieten van de overwinning van Filou Oostende.

Het nastreven van het bijdragen tot het maatschappelijk belang van Haven Oostende is ingebed in de bedrijfscultuur. Dit manifesteert zich op diverse vlakken.

De maatschappelijke rol die Haven Oostende opneemt, reikt ver. Het heeft daarnaast ook een sportief kantje. Vorig jaar organiseerde Haven Oostende nog een evenement voor de kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem – begeleidingscentra in Oostende waar jongeren worden opgevangen omwille van een moeilijke thuissituatie – samen met sportambassadeurs Quinten Bossche en Emma Plasschaert. Dit jaar trokken ze met de kinderen naar basketbalclub Filou Oostende.

Het plezier en de unieke belevenis voor de kinderen van Koninklijk Werk Ibis, De Bolle en De Brem stonden deze hele avond centraal en waren een succes.

“De zorg voor kinderen en jeugd ligt mij nauw aan het hart. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we als Haven Oostende dergelijke organisaties in Oostende kunnen ondersteunen vanuit onze maatschappelijke rol en deze kinderen een onvergetelijke ervaring kunnen bieden.”

“Het is zeer bijzonder om te zien dat we met een klein gebaar een enorm groot verschil kunnen maken in het leven de kinderen door hen een onvergetelijke sportavond aan te bieden. De kinderen van nu zijn onze ambassadeurs voor de toekomst. Op deze manier laten we de kinderen op een unieke manier kennismaken met Haven Oostende.”

“Als stadsbestuur dragen we de zorg voor onze kinderen en jongeren hoog in het vaandel. Iedereen moet kansen krijgen in onze stad, ook wie met een moeilijke thuissituatie kampt. We zijn allemaal Oostendenaar. Dat zetten we met dergelijk initiatief om in de praktijk.”

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op continuïteit, duurzame maritieme groeimarkten en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Lift-on-lift-off & Bulk & Project Cargo, Cruises & Roll-on-roll-off, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share