Roll-on roll-off

Roro, kort voor roll-on roll-off, is op het haventerrein van Oostende een systeem dat vrachtwagens en andere voertuigen snel over zee transporteert en waarbij het in- en uitladen snel en efficiënt gebeurt. Roro zorgt ervoor dat het overzeese transport tijd wint en garandeert een vlotte werking op het haventerrein van Oostende.

Roro in de haven van Oostende

Haven Oostende beschikt over vijf roll-on roll-off bruggen. Roro zorgt ervoor dat vrachtwagens en SPMT’s (voertuigen die worden ingezet om zware lasten te verplaatsen) vanuit het schip op de kade van het haventerrein van Oostende rijden. De roro brug van de REBO zwaarlast terminal heeft een draagvermogen van 650 ton, wat ideaal is om zware lasten op een veilige manier te lossen op het haventerrein van Oostende.

waterway connection

Meteen de weg op

De roro-bruggen op het haventerrein van Oostende sluiten rechtstreeks aan op het internationaal wegennetwerk (E40 - A10). De haven is goed ontsloten via weg, water én spoor, wat transport uiterst gemakkelijk maakt. De voertuigen vertrekken op die manier meteen naar hun bestemming . Jaarlijks ontvangt de haven ook een aantal cruises die aanmeren tegen een speciale kaai die toegang geeft tot het stadscentrum. Roro is dus een graag gezien systeem op het haventerrein van Oostende.

Vraag meer informatie aan onze medewerkers

Heb je nog meer vragen in verband met het roro-systeem van Haven Oostende? Of ben je benieuwd naar waar op het haventerrein zich een roro-systeem bevindt? Neem dan contact op met onze medewerkers door het contactformulier in te vullen. Teven kun je ook een e-mail sturen naar info@portofoostende.be. Wij staan je graag te woord.

Port entrance blue accelerator