Offshore installatie

Offshore betekent ‘weg van de kust’ want ook op enige afstand van de kust kan je probleemloos een installatie plaatsen, bijvoorbeeld voor windturbines. In Haven Oostende kun je meewerken aan de productie van deze indrukwekkende installaties. Hoe de installatie van onder andere offshore windturbines gebeurt, is afhankelijk van de grootte en de waterdiepte. De haven houdt zich bovendien niet alleen bezig met watergebonden activiteiten, maar verdiept zich ook in blauwe economie. Hiervoor werken wij dan ook nauw samen met Universiteit Gent.

waterway connection
Port entrance

De productie van een offshore installatie gebeurt aan wal

De REBO zwaarlast terminal is bekend als uitvalsbasis voor het bouwen van offshore installaties en verschillende windparken op zee. Windturbine-onderdelen voert men van over heel de wereld naar de terminal aan, waarna ze naar zee vertrekken om voor installatie. Naast de installatie van offshore windturbines, staat Haven Oostende ook in voor het offshore onderhoud hiervan.

Help mee aan de productie van deze installaties

Wil jij mee helpen aan de productie van een offshore installatie of krijg je hier graag nog wat meer informatie over? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van Haven Oostende door het contactformulier in te vullen of door een e-mail te sturen naar info@portofoostende.be. Wij staan je graag te woord! De haven is multimodaal ontsloten en heeft een rechtstreekse toegang tot open zee, wat ideaal is voor de maritieme economie en voor de verschillende watergebonden activiteiten.