loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Wed, 05/02/2018 - 10:25

Windturbine Installatieschip Sea Installer aangekomen in Haven Oostende

Het windturbine installatieschip Sea Installer van A2Sea kwam op 1 mei om 16.15u aan in Haven Oostende. Eenmaal aangemeerd aan de kop van de REBO offshore wind terminal start onmiddellijk de laadprocedure van de Siemens 7 MW windturbines die klaar staan op de kade.  
Een spectaculaire installatie.

Per afvaart worden 2 windturbines naar zee gebracht. Dus 2 torens (87 m), 2 gondels (elk 400 ton) en 6 wieken (75 m). De torens worden verticaal getransporteerd. Met hun 87 m hoogte zijn ze exact de hoogte van het flatgebouw "De Mast" in Oostende. De wieken steken 26 meter uit aan stuurboordzijde en 13 meter aan bakboordzijde, wat de totale breedte van het transport op 78 m brengt.  

In totaal worden 42 turbines geïnstalleerd wat betekent dat er 21 reizen vanuit Haven Oostende naar het Rentel-windpark en terug voorzien zijn. De gemiddelde doorlooptijd van 1 reis is ongeveer 4 dagen. 

Rentel

De bouw van het Rentel-windpark ging in Haven Oostende van start half februari nadat de eerste onderdelen toekwamen op de REBO offshore wind terminal.  Op 23 maart werd het zwaarste onderdeel van de Siemens 7 MW turbine, de gondel (20 m lang, 9 m breed, 7 m diep, 400 ton), via roll-on-roll-off (roro) gelost op de kade. Ondertussen werden de drie verschillende torenelementen op elkaar gemonteerd tot een totale hoogte van 87 meter. 

Specificaties Sea Installer

Eigenaar: A2Sea. Scheepsagent: Hoppe.
Lengte: 132.41 m / Breedte: 39 m / Diepgang: 5.8 m / Lengte spuds: 82.5 m / Kraanlengte: 115 m

Haven Oostende

De Sea Installer is ondertussen al het zevende hefeiland dat opereert vanop de REBO offshore wind terminal. Elk project vraagt een specifieke aanpak en aanpassingen aan de bestaande infrastructuur. De continuïteit van de verschillende projecten bewijst dat Haven Oostende een flexibele partner is in de Europese offshore wind markt.  
 

Share it: