loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Mon, 12/11/2017 - 00:00

Volle Haven Oostende

Het koude weer belet niet dat de activiteiten in de Haven Oostende in razende vooruitgang zijn. Verschillende projecten vinden hun thuishaven in Oostende. Een kort overzicht van de aanwezige schepen en hun activiteiten:
In de voorhaven liggen verschillende installatie- en hotelschepen: jack up vessel Wind Server, Minerva (Deme), Pinta (Jan De Nul), Siem Moxie (hotelschip), Esvagt Mercator (hotelschip), Blue Fort (hotelschip), Boabarge (Jan De Nul). Woensdag wordt hotelschip Larissa verwacht.
Achter de sluis in het Vlotdok & Houtdok liggen heel wat crew transfer vessels (ctv’s): MCS Boreas, Marineco Stingway, Sure Progress, Geo Focus, Arista, Aquata, Bayard 6 en schepen voor hydro-metingen: Geosurveyor XI, Geosurveyor VI, Geosurveyor IV, Geosurveyor XIV, Geoocean 2.
Het Visserijdok is de aanlegplaats voor de ctv’s Attender en Assister. 

Naast de offshore activiteiten zijn ook de bulkbewegingen in volle gang. Langs het Houtdok – Vlotdok - Kanaal liggen Verdi (chemische tanker) en Fast Jef (bakstenen). 

Ondertussen wordt alles in gereedheid gebracht om vanaf maart 2018 de ferry’s te ontvangen ter hoogte van de RORO terminal aan kaai 105. 

De activiteiten van vandaag bewijzen dat een beleid waarbij op verschillende markten gefocust wordt de beste manier is om economisch stabiel te blijven. De kernactiviteit van Haven Oostende blijft wel offshore wind, waarvan de activiteiten op de REBO-terminal en op de onderhoudssite in volle ontwikkeling zijn.  Dit alles gaat gepaard met een lokale en vaste tewerkstelling van 380 mensen in de offshore wind. 

 

Share it: