loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Mon, 08/31/2015 - 11:37

Vlaamse Havendag

Haven Oostende zet speciaal voor de vierde editie van de Vlaamse Havendag de ‘Hernieuwbare Energie Site’ (REBO) open. Je wordt verwelkomd in het centrale ‘Hernieuwbare Energie Dorp’. Van daaruit maak je kennis met de verschillende offshore windactiviteiten.

Ontdek alle mogelijkheden van wind

Haven Oostende maakt voor deze editie de REBO-site (‘Renewable Energy Base Oostende’) toegankelijk voor het groot publiek. Op de REBOsite in de voorhaven van Oostende gebeurt momenteel het onderhoud van drie operationele Belgische windmolenparken: C-Power, Belwind en Northwind. Grote installatieschepen zoals ‘Thor’ en ‘Wind’ opereren op regelmatige basis vanuit Oostende. Naast de grote installatieschepen zijn er ook heel wat service vessels die dagelijks voor kleinere onderhoudswerken naar de windmolenparken varen.

Duurzaamheid eerst

Op de REBO-site ontwikkelde zich onder impuls van Haven Oostende een duurzame gebouwencluster waarin een twintigtal bedrijven uit de hernieuwbare energiesector actief zijn. Een aantal van deze bedrijven stellen hun deuren open of geven demonstraties op de site: Falck Safety Services, Multitech, Vestas, Noordzeekranen, Geoxyz, en andere. Haven Oostende en REBO verwelkomen jou in het Hernieuwbare Energie Dorp op de parking van Falck. Je kan er kennis maken
met onder meer wind- en golfenergie, algenkweek, veiligheid op zee en kustverdediging.

www.vlaamsehavendag.be

Share it: