loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Fri, 06/17/2016 - 15:55

UGent Blue Growth Summer School

Van 12 tot 23 september organiseert UGent in GreenBridge voor het eerst een Blue Growth Summer School. Met zijn tweeweken durende programma is deze Summer School een unicum voor Europa. Aan de hand van wetenschappelijke lezingen en interactieve practica kan je er heel wat kennis verwerven over een brede waaier aan blauwe groei thema’s: duurzaamheid, blue energy (wind en golfenergie), aquacultuur, kustverdediging, maatschappelijke voordelen van mariene ecosystemen, multi-use platforms, blauwe biotechnologie en het multifunctioneel gebruik van de mariene ruimte.

“Blue Growth is a revolution, you decide to play or not.”
Pierre Erwes, BioMarine

Meer dan ooit groeit het besef dat oceanen en zeeën uiterst belangrijk zijn voor de verdere economische ontwikkeling van Europa. Ze bieden een enorm potentieel voor innovatie en groei met jobcreatie als logisch gevolg.
Ook de Europese Commissie is een grote voorstander en promotor van innovatie en duurzame groei binnen de mariene en maritieme sector en werkt hier actief aan mee.

Om het volledige potentieel van blauwe groei te benutten, zijn multidisciplinaire opleidingen rond engineering en mariene en maritieme wetenschappen essentieel. Enerzijds om de vaardigheden en carrièremogelijkheden van studenten in de mariene en maritieme sector te verbeteren. Anderzijds om hun begrip en waardering over het functioneren van fundamentele mariene ecosystemen te verbreden.

De UGent Blue Growth Summer School beantwoordt perfect aan de bovenstaande Europese uitdagingen en biedt een cross-disciplinaire training aan in diverse blauwe groei domeinen.

Deze opleiding richt zich in de eerste plaats tot masterstudenten met verschillende achtergronden. Nog in opleiding of al aan het werk? Elke aanvraag wordt individueel behandeld en van essentieel belang is het aantonen van interesse en ervaring in mariene en maritieme projecten.

Voor de volledige tweeweken durende opleiding betaal je €500, één module of 1 week opleiding kost je €350.

Meer informatie
http://www.bluegrowth.ugent.be/summerschool/

• Dr. Noémie Wouters, UGent Blue Growth Liaison Officer, GreenBridge
  noemie.wouters@ugent.be   // 0486 80 27 02
• Marianne Martens, CEO, GreenBridge
  marianne.martens@ugent.be // 0473 86 55 63
• Prof. Dr. Colin Janssen, Scientific Coordinator UGent Blue Growth
  colin.janssen@ugent.be // 0477 20 07 97

 

Share it: