loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Tue, 10/27/2015 - 10:25

Twee opslagtanks geconstrueerd in achterhaven Oostende vertrokken naar zee

Maandag 26 oktober verlieten twee 2 grote opslagtanks de haven van Oostende, waar ze in de achterhaven gebouwd werden. De tanks met diameter van 12 meter en tevens 12 meter hoogte, wegen 70 ton per stuk en hebben een opslagcapaciteit van 900 m³. Het ponton Delphine, gesleept door de Ivo van Artes Depret bracht deze titanen naar IJmuiden. De Multratug 11, eigendom van bedrijf Multraship uit Terneuzen heeft assitentie verleend om het ponton van de achterhaven naar de voorhaven te brengen. 

Geldof construeerde de tanks op de werf van IDP in de achterhaven. Het atelier van IDP ligt langs het kanaal Plassendale en is uiterst geschikt voor grote constructies. De rechtstreekse aansluiting van de werfkaai op het water maakte transport via het kanaal naar zee mogelijk.

De opslagtanks werden in koolstofstaal gemaakt, spanningsvrij gegloeid, geschilderd, geïsoleerd en uitgebreid getest door Geldof. Dit betekent dat de tanks volledig afgewerkt bij de klant aangeleverd worden, wat risico’s en kosten gerelateerd aan sitewerk in grote mate vermijdt. Na een vlot vertrek uit Haven Oostende zullen ze dinsdagavond in IJmuiden toekomen. Bij Tata Steel IJmuiden bv worden de tanks gebruikt voor de opslag van vloeibare teer.

Geldof is een toonaangevende Europese leverancier met een wereldwijde referenties voor opslagtankprojecten voor de olie, petrochemie, bio-chemicaliën en andere vloeibare bulkgoederen.  

 

Share it: