loading

Show info

A.G. Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)

Published  Sat, 09/16/2017 - 09:34

Offshore Wind Conferentie Agoria

Internationaal Offshore Wind Congres brengt meer dan 100 professionals naar Oostende

Agoria's Energy Technology Club, Haven Oostende en REBO nv hebben de handen in elkaar geslaan en brachten op 14 september 2017 meer dan 100 beslissingsnemers uit de offshore wind industrie samen. De conferentie had als doel de visie over windenergie op zee in Europa van de industriële en politieke spelers op elkaar af te stemmen.   

Tien topsprekers vulden het programma 

Eerst werd gefocust op de Belgische markt, Jaak Rutten ceo van C-Power, vestigde de aandacht op de huidige stand van zaken, de kansen en de uitdagingen van offshore wind. 
Daarna kwam het Europees kader aan bod met sessies over o.a. drijvende windturbines en de noodzaak aan verdere specialisering van de toeleveranciers.  Giles Dickson is CEO van Wind Europe, de organisatie die de belangen van offshore wind verdedigt op Europees niveau. Hij ging dieper in op wat de toekomst in petto heeft en wat de noden zijn op korte termijn om de toekomst van offshore wind te verzekeren. 

“Een samenwerking met verschillende partners en het delen van onze kennis is belangrijk om kruisbestuiving in de sector te stimuleren.“ zegt Pieter-Jan Provoost, directeur van Agoria's Energy Technology Club.

English

 

Share it: