loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Tue, 10/15/2019 - 16:37

Marianne Thyssen opent Internationale Week van de Beroepsvaardigheden in Oostende

Europees commissaris voor Werk, Sociale Zaken en Vaardigheden Marianne Thyssen heeft maandag 14 oktober de Europese Week van beroepsvaardigheid geopend in Haven Oostende. De week loopt van 14 tot en met 18 oktober en moet het grote publiek bewust maken van de voordelen van technisch- en beroepsonderwijs. Voor de vierde editie van deze campagne wordt de aandacht ook gevestigd op levenslang leren. Met de Europese Week van de Beroepsvaardigheden wil de Europese Commissie de voordelen van technisch- en beroepsonderwijs in de kijker zetten. Gedurende de week zullen over heel Europa meer dan duizend evenementen plaatsvinden. Europees commissaris Marianne Thyssen gaf maandag het startschot voor de vierde editie met een bezoek aan Haven Oostende en aan het opleidingscentrum voor volwassenen RelyOn Nutec.

"De haven staat voor bedrijvigheid van handel. Het is een goed voorbeeld van wat we met deze campagne in de verf willen zetten", zegt Thyssen. "We willen jongeren stimuleren voor technische opleidingen en beroepen. Het is belangrijk dat deze opleidingen niet als een B-plan worden gezien maar als een volwaardige optie."

De commissaris leerde dat de haven van Oostende de boodschap van de campagne al goed begrepen heeft.

"Van onze leerlingen werkt bijna iedereen al tijdens de opleiding. Duaal leren is in onze sector ook enorm belangrijk", zegt directeur van het Maritiem Instituut Mercator Jan Denys.

In België is leerkracht mechanica Lieselot Van Gysel de ambassadrice van de Week van beroepsvaardigheden. Zij pleit ervoor dat meer meisjes een beroepsopleiding zouden volgen. De leerlingen Duaal Leren van de Petrus en Paulus campus West Oostende verzorgden de lunch. 

Verslag: Belga

Share it: