loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Thu, 09/08/2016 - 09:20

Haven Oostende organiseert tweedaags Europees offshore wind congres

Internationale wind energie business te gast in het Andromeda hotel op 7 en 8 september

Terwijl in de haven van Oostende de laatste windmolenonderdelen van het Nobelwindpark naar zee vertrekken,  vindt in het vernieuwde Andromeda hotel een tweedaags Europees windenergie congres plaats. Meer dan 90 personen delen er hun ervaring in de offshore wind business.

Initiatiefnemers van dit ‘Offshore Wind Ports Platform’ zijn Haven Oostende, Rebo en WindEurope. WindEurope is de Europese associatie die de belangen van offshore wind in Europa behartigt.

Onder impuls van Haven Oostende en Rebo lanceert WindEurope het ‘Wind Ports Platform’. Dit platform brengt de kennis en ervaring samen van verschillende Europese Havens die actief zijn in de offshore wind sector.

“Het delen van deze kennis is zeer belangrijk om de evolutie in de offshore wind sector te verzekeren, “ zegt Paul Gerard.

In het uitgebreid programma stellen verschillende havens (Oostende, Groningen, Amsterdam, Dunkerke, Den Helder) hun huidige activiteiten en toekomstperspectieven voor. Via verschillende panelgesprekken komen specifieke topics aan bod zoals: veiligheid, efficiëntie, nautische aspecten, enz. De inbreng voor deze discussies komt van de industrie: Jan De Nul, Siemens, Offshore Wind Assistance, Scottish Power Renewables, Smulders en Sarens.

In het kader van het Leanwind (FP7) project wordt gewerkt aan innovatieve concepten om de kosten van de offshore operaties te reduceren.

De gesprekken tussen de havens en de industrie worden verder gezet op de beurs WindEnergy in Hamburg eind september. Daar zullen in het Belgische paviljoen 19 Vlaamse bedrijven hun activiteiten in de offshore wind business voorstellen.

Share it: