loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Fri, 09/11/2015 - 00:00

Grote, nieuwe silo voor NHM

Donderdag 10 september 2015 om 6u begon een gigantische operatie om een silo van 22 ton te transporteren. De silo is 15 meter lang en heeft een diameter van 5.5 meter. Motogroup stond in voor het ontwerp en realisatie voor NHM in Oostende. De silo dient voor de opslag van keien en is het laatste nog te installeren deel van een grote zeefinstallatie.

Het gaat over de grootste silo ooit getransporteerd over het kanaal Brugge - Oostende.

Het transporteren van de silo was een huzarenstuk. Er waren 2 kranen van 140  ton nodig om de silo op het binnenschip te leggen. Daarna werd de silo met een binnenschip vanuit Brugge naar de NHM-vestiging in Oostende worden overgebracht. Dit alles gebeurde over de binnenwateren van West-Vlaanderen. Vrijdagochtend kwam het schip toe in Oostende, werd de silo gelost en startte de montage door Motogroup.
 
Motogroup is als metaalbedrijf en dynamische KMO al meer dan 60 jaar gevestigd in Brugge. Motogroup ontwerpt, bouwt en onderhoudt componenten en turn-key installaties op maat van de klanten om bulkgoederen mechanisch te transporteren en te stockeren. Motogroup maakt sinds 2014 deel uit van de Lybover group. NHM is gespecialiseerd in de ontginning en handel van granulaten te land en ter zee en is aanwezig in Frankrijk, België, Nederland, Denemarken en Noorwegen. Zij bieden een groot gamma producten aan: zeezand, rivierzand, gerecycleerd zand, graniet, kalksteen, zandsteen...

Share it: