loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Wed, 04/08/2020 - 17:39

Floatel Kalmar biedt tijdelijke huisvesting voor scheepsbemanning in Haven Oostende 

Floatel Kalmar

Woensdag om 14.30 uur kwam het floatel (= drijvend hotelschip) Kalmar Haven Oostende binnen. Dit hotelschip is in opdracht van Deme vanuit Bremerhaven (DE) naar Oostende gevaren. Het schip biedt alle nodige faciliteiten om bemanning van schepen comfortabel te laten overnachten. 

Sinds de COVID-19 crisis is een reisverbod van kracht. Dit geldt ook voor werknemers die op schepen werken. De bedoeling van dit floatel is om de bemanning en het personeel werkzaam voor Deme op de offshore windparken voor de Belgische en Nederlandse kust, hierop te laten verblijven. Dit om de maatregelen op te vangen betreffende beperkingen van reizen.  Het schip heeft 220 cabines aan boord. 

Deze operatie is gebeurd in samenspraak met de immigratiediensten, Port Health, Saniport en de havenkapiteinsdienst van Haven Oostende. 

Er wordt verwacht dat dit floatel een tweetal maanden in de haven van Oostende zal liggen. In haar kielzog zullen eind april alvast de Deme-schepen Flintstone, Livingstone en Innovation de haven van Oostende aanlopen om een bemanningswissel te organiseren. De huidige bemanning en het personeel zal dan van het floatel Kalmar gebruik maken.

Haven Oostende

Haven Oostende zet in op continuïteit, groei en tewerkstelling binnen vijf pijlers: Blauwe Economie, Bulk & Project Cargo, Cruises & Ferry, Circulaire Industrie en de Visserijsector. Deze sectoren worden verder uitgebouwd op basis van twee fundamenten: prioriteitsstelling van veiligheid, gezondheid en milieu en als tweede het ondersteunen van innovatie en ontwikkeling.

Share it: