loading

Show info

A.G. Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Wed, 10/31/2018 - 11:48

Doop Taillevent

Officiële naamgevingen

Op de REBO terminal in Haven Oostende vond op 25 oktober 2018 de officiële inhuldigingen plaats van het nieuwste offshore installatievaartuig van Jan De Nul, de Taillevent. Het is een hele eer voor Haven Oostende dat zo'n officieel moment plaats vindt op de REBO terminal. Na de Neptune (2012), Arista & Aquata (2012), Vole au Vent (2016), Esvagt Mercator (2017), is de Taillevent het zesde offshore wind vaartuig dat haar officiële naam kreeg in de Haven van Oostende.  

Taillevent

Juffrouw Pauline Stassijns, kleindochter van bestuurder Dirk De Nul, doopte het schip en wenste het veel succes en een behouden vaart. De doopceremonie werd bijgewoond door de familie De Nul, medewerkers en hun professionele relaties.

De Taillevent heeft zes spudpalen, is 140 meter lang en kan in waterdieptes tot 40 meter opereren. Verder is dit installatieschip voorzien van een hijskraan met een hijsvermogen van 1.000 ton en een hulpkraan van 50 ton. 

Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, én supporter van de productie van groene energie zei in zijn speech: " The offshore sector is belangrijk voor onze Belgische economie. Duizenden jobs jobs worden rechtstreeks en onrechtstreeks gecreëerd door het bouwen en onderhouden van windparken opzee. Niet alleen in ons land, maar ook wereldwijd. Ik ben verheugd de Taillevent van Jan De Nul te mogen verwelkomen als nieuwe troef bij onze overstap naar groene energie." 

 

Share it: