loading

Show info

Port of Oostende
Slijkensesteenweg 2
8400 Oostende (Belgium)
Privacy Policy - Cookie Policy

Published  Fri, 03/09/2018 - 14:40

Belgian Offshore Days

Op 21 en 22 maart 2018 organiseerde de Belgian Offshore Cluster (BOC) de vierde editie van de Belgian Offshore Days in de Ostend Sea P’lace (hippodroom). Meer dan 50 Belgische bedrijven, die actief zijn in de bouw van de offshore windparken, presenteerden daar hun diensten en producten aan een professioneel publiek. Het productengamma gaat van het ontwikkelen van hoogwaardige informaticaproducten voor de monitoring van de windmolens op zee, tot het veilig behandelen van bommen in de zeebodem.

De uitbouw van de Belgische windparken

De Belgische offshore industrie heeft de wind in de zeilen.  4 windparken op zee zijn reeds volop in werking, goed voor 232 windmolens en 900 Megawatt energieproductie. Momenteel organiseert SIEMENS in de haven van Oostende de voorbereiding voor de bouw van het vijfde park RENTEL en straks komt het NORTHER park in de steigers. Tenslotte zijn er nog drie extra windparken in de pijplijn, die tegen 2020 geïnstalleerd worden. Op deze manier verzamelt de Belgische industrie een flinke pak ervaring en kennis die de bedrijven kunnen verkopen aan nieuwe buitenlandse markten.

De bouw van de windparken bij de buren.

Na Duitsland, Denemarken en de UK, gaan ook Nederland en Frankrijk aan de slag met de inrichting van windparken op zee. Zo geeft Nederland in 2021 het startschot voor de bouw van de 4 Borssele windparken. Die liggen vlak naast de Belgische parken. Aan de zuidergrens lijkt nu ook Frankrijk wakker te schieten en gaat men aan het werk voor het eerste park in Duinkerke vanaf 2023. Gezien deze grote projecten, komt het er voor de Belgische industrie op aan om deze ontwikkelingen attent op te volgen.

B2B Matchmaking

Haven Oostende is partner van de organisatie en organiseert een B2B Matchmaking tijdens het event in het kader van Inn2POWER

Bekijk hier alle standhouders en de foto's. 

Share it: